Korekcijska stekla

Ker si vaše oči zaslužijo resnično le najboljše, imamo v Optiki Paka le najkakovostnejše, svetovno priznane proizvajalce korekcijskih stekel – ESSILOR FRANCE.

Pri izbiri korekcijskega stekla je potrebno vedeti v kakšne namene vam bodo očala služila. Ali bo to za branje, za gledanje televizije, za delo z računalnikom, za vožnjo z avtomobilom ali za celodnevno nošnjo. Na podlagi vaših potreb in želja vam bomo izdelali:

  • Bralna očala

Bralna očala imenujemo očala, ki so namenjena predvsem branju oziroma gledanju na razdalji do 30 centimetrov. Bralna očala so zelo priročna in nam pomagajo videti majhne predmete in napise, ki jih s prostim očesom ne moremo videti dovolj ostro. Očala za branje pogosto nosimo rahlo spuščena nižje na nosu, tako da lahko vidimo preko njih v daljavo. Namreč če v daljavo pogledamo skozi bralna očala ne bomo videli ostre slike, ker so narejena samo za gledanje na blizu.

  • Očala za daljavo

Očala za daljavo potrebujejo vsi tisti, ki imajo meglen oziroma neoster pogled v daljavo. V to skupino spadajo predvsem ljudje s kratkovidnostjo (minus) ter tisti z astigmatizmom (cilindrična dioptrija). Z očali za daljavo lahko gledamo na vse razdalje. Očala za daljavo niso vezana na nobeno starostno skupino, saj se takšna dioptrija lahko pojavi že pri majhnih otrocih ali pa pozneje pri najstnikih, odraslih ali starejših.

  • Delovna očala

Pisarniška očala so namenjena ljudem, ki imajo dioptrijo za branje in delajo na tej razdalji (30 cm), kakor tudi na srednji razdalji (1-3 m) kot je recimo računalnik ali stranka pred njimi. Ta očala imajo dioptrijo za srednjo delovno razdaljo v zgornjem delu očal, ki pa se stopnjuje proti spodnjemu delu očal, kjer je bližinska dioptrija. Ta očala za daleč oziroma za večjo razdaljo kot 3m niso primerna.

  • Bifokalna očala

Bifokalna očala so predhodnik progresivnih očal, saj nudijo oster pogled na daleč in blizu, vendar ne na srednjo razdaljo (npr. računalnik). V teh očalih se dioptrija ne stopnjuje kot se pri progresivnih ali delovnih očalih ampak imamo samo dve dioptriji – za daleč in za blizu, vmes pa je vidna prelomnica, ki omogoča takšno združevanje dioptrij brez vmesnih razdalj.

  • Progresivna očala

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik. Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje. Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.

Kako do nas

Rudarska cesta 1
3320, Velenje
 
Google zemljevidi: klik.

 

Hitri kontakt

Telefon: 03 588 50 91

Gsm:  040 555 999

Mail: optikapaka@gmail.com

Delovni čas

Ponedeljek – petek: 09.00 – 17.00

Sobota: 09.00 – 11.30

Nedelja in prazniki: zaprto